Hozzávalók:
Alapanyag | Mennyiség (4-6 éveseknek) |
csirkemell | 60 g |
alma | 30 g (1/3 kisebb darab) |
napraforgóolaj | 1 teáskanál |
só | csipetnyi |
őrölt szerecsendió | Ízlés szerint |
Elkészítési mód:
A csontról lefejtett (kifilézett) csirkemellfilét enyhén kiklopfoljuk. Megszórjuk sóval, őrölt szerecsendióval, és a felforrósított olajban, hirtelen mindkét oldalát elősütjük. Ezután egy tepsibe egymás mellé helyezzük a szeleteket, a tetejére pedig elterítjük, az almareszelőn előzőleg lereszelt, vagy szeletekre vágott almát. Előmelegített sütőbe téve, közepes lángnál (170-180 oC-on) átsütjük.
Tipp:
Az alma tetejére reszelhetünk sajtot is, amitől még ízesebb lesz étel, ez esetben a hús mennyisége lehet kevesebb.