Hozzávalók:
Alapanyag | Mennyiség (11-15 éveseknek) |
durumtészta (például színes orsótészta) | 40-60 g |
csiperke | 60 g |
paradicsom | 1 kisebb darab |
kaliforniai paprika, piros | 50 g |
cukkíni | 30 g |
natúr joghurt | 100 ml |
mozzarella sajt | 30 g |
vöröshagyma | 1/4 közepes darab |
ecet, 20 %-os | 1 kávéskanál |
repceolaj | 1/2 teáskanál |
fokhagyma | 1/4 gerezd |
só | késhegynyi |
Elkészítési mód:
A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük, leöblítjük és lecsöpögtetjük. A megmosott paradicsomot cikkekre vágjuk. A többi zöldséget is felaprítjuk. A vöröshagymát a kevés olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a cukkínit és a felszeletelt gombát. Ízesítjük sóval, borssal, és fedő alatt megpároljuk. A mozzarella sajtot lecsöpögtetjük és kockára vágjuk. A tésztát és a zöldségeket egy mély salátástálba öntjük.
Összekeverjük a joghurtot az ecettel és a mézzel, majd a salátára öntjük. Végül rászórjuk a sajtkockákat és néhány bazsalikomlevéllel díszítjük. 1-2 órán keresztül a hűtőben érleljük.
Fotó: Egyed Péter