Hozzávalók 1 adaghoz | Mennyiség (14-17 éveseknek) |
lencse | 80 g |
lilahagyma | 30 g |
ecet | 20 ml |
cukor | 16 g |
fokhagyma | csipetnyi |
só | csipetnyi |
bors | csipetnyi |
babérlevél | fél db |
Elkészítés: A lencsét kiválogatjuk, és pár órára vízbe áztatjuk. Főzés előtt leöntjük róla a vizet, majd új adaggal öntjük fel. Babérlevéllel, fokhagymával és kevés sóval 30 perc alatt puhára főzzük. A lilahagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk. Mikor a lencse kész leszűrjük, a babérlevelet eltávolítjuk, majd szobahőmérsékletűre hűtjük, és hozzáadjuk a hagymakockákat, valamint az ecetből, cukorból és kb. fél-1 dl vízből készített öntetet.
Tipp: Lehetőleg egy napig hagyjuk hűtőben állni, hogy jobban összeérhessenek az ízek. A salátát kiegészíthetjük, gazdagíthatjuk további friss vagy főtt, párolt, sült zöldségekkel is, például friss koktélparadicsommal és bébispenót levelekkel.
Tápérték 1 főre:
Energia: 348 kcal
Fehérje: 21,4 g
Zsír: 1,6 g
Szénhidrát: 61,6 g