Hozzávalók 1 adaghoz |
Mennyiség (7-11 éveseknek) |
bulgur | 70 g |
napraforgóolaj | 5 ml |
vöröshagyma | 25 g |
só | 25 g |
Elkészítés: Bulgur készítésekor mindig olvassuk el a csomagolásán megtalálható elkészítési javaslatot. Főzési formája, ideje attól függ, hogy milyen mértékig van előpárolva. A normál bulgurt a rizshez hasonlóan megfőzhetjük kb. 15 perc alatt. A világos és a barna bulgur főzési ideje megegyezik, így bátran keverheted a kettőt. Öntsd fel kétszeres mennyiségű forró vízzel, főzd 10 percig, majd lefedve hagyd állni még kb. 10 percig, amíg felszívja a maradék vizet. Ha hideg vízben teszed fel főni, akkor a forrás után pár perccel vedd le a tűzről, és fedő alatt hagyd megduzzadni. A konyhakész főzőtasakos bulgur főzési ideje általában 22-24 perc. Ha kellemes ízvilágot akarunk adni a köretnek, pároljuk vöröshagymával együtt: olajon pirítsuk üvegesre az apróra vágott vöröhagymát, majd adjuk hozzá a bulgurt és kétszeres mennyiségű vizet, majd így pároljuk puhára.
Tipp: Bátran keverjük egy vagy többféle párolt vagy akár friss zöldséggel, így nemcsak színesebb lesz a fogás, hanem finomabb és táplálóbb is!
Tápérték 1 főre:
Energia: 286 kcal
Fehérje: 8,7 g
Zsír: 5,9 g
Szénhidrát: 53,4 g