Hozzávalók 1 főre:
Alapanyag | Mennyiség (7-10 éveseknek) |
fehér rizs | 40 g |
szeletelt mandula | 20 g (1 kisebb zárt marék) |
őszibarack | 1 kisebb darab |
barnacukor | 10 g (kb. 1 csapott evőkanál) |
rizstej | 1 dl |
víz | 1 dl |
Elkészítési mód:
A rizstejet elkeverjük ugyanannyi hideg vízzel, belekeverjük a cukor felét. Addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik, majd felforraljuk, és kis lángra vesszük.
Közben egy másik lábasba tesszük a rizst, ráöntjük a rizstej 1/3-át, felforraljuk kis lángon, míg majdnem az összes tejet be nem szívja. Folyamatosan kevergetve, fokozatosan hozzáadjuk a maradék rizstejet, mindig miután az előző adagot beszívta, es míg a rizs meg nem puhul.
A friss, hámozott, magozott, feldarabolt barackot megforgatjuk a maradék barnacukorban.
Majd egy kis serpenyőben melegítjük, míg a cukor el nem kezd rajta karamellizálódni.
Szétosztjuk a rizst a tányéron, amiben tálaljuk, majd rátesszük a feldarabolt barackot, végül megszórjuk a hámozott, szeletelt mandulával!
Fotó: Egyed Péter